Ben je benieuwd naar onze vooropleiding? Van donderdag 19 t/m zaterdag 21 maart kunnen geïnteresseerden meekijken bij onze verschillende vooropleidingen. Op zaterdag 11 april zijn er vooraudities voor de vooropleidingen en op zondag 24 mei de reguliere audities. We horen graag of je komt kennismaken zodat we je een passend rooster kunnen toesturen. Mocht je auditie willen doen komen we ook graag met je in contact. Je kunt een mail sturen naar administratie@timkoldenhof.nl.

Onze Vooropleiding begeleidt jou in de weg naar een musicalopleiding, dansacademie, conservatorium of toneelschool. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst bieden wij je een programma aan met een vakkenpakket dat perfect aansluit op de vraag vanuit de verschillende opleidingen en het professionele werkveld.

Je volgt basislessen en keuzelessen uit het reguliere rooster. Uiteraard is podiumervaring een belangrijk onderdeel van het programma! Flashmobs, zangpresentaties, optredens en stages in professionele producties: alle kansen om te ontdekken of dit jouw toekomst is! Voor de Vooropleiding moet je eerst auditie doen. Welk talent heb jij?

Je kunt kiezen uit drie vooropleidingen:

Daarnaast wordt er op de Vooropleiding ook individueel naar je gekeken. Wil je naar het conservatorium en ligt jouw focus op zang? Dan kan het zijn dat we je een extra zangles in je pakket aanbieden. Zo geldt dat ook voor de dans- en theaterafdeling zodat jij altijd een lespakket op maat volgt.

Jaarindeling

Een jaar op de vooropleiding bestaat uit drie fases.

Fase één
De periode van de zomer tot de kerstvakantie.
Na twee weken intrainen (fysiek en stem) begint iedereen aan een programma dat past bij de klas waarin de leerling zich bevindt.
De periode wordt afgesloten met testlessen en een rapport. Leerlingen worden cijfermatig beoordeeld door een jury bestaande uit docenten en een externe commissie.

Fase twee
De periode van de kerstvakantie tot de meivakantie.
In deze periode wordt verder getraind en geoefend vanuit de stof van de eerste periode. Ook deze periode wordt afgesloten met testlessen en beoordeling. Het rapport komt na periode drie (ook de repetitieperiode wordt meegenomen in de beoordeling).

Fase drie
De periode tot de zomer.
Dit is de repetitie periode tot de eindvoorstellingen. In deze periode krijgen de leerlingen al een voorproefje van de werkwijze in het werkveld: er wordt in hoog tempo veel ingestudeerd en vervolgens moet alles net zolang geoefend tot het vrijwel foutloos uitgevoerd kan worden. Ze leren om te gaan met druk, teleurstellingen (als een onderdeel van het programma wordt ingekort of helemaal niet doorgaat) en successen.

Meer dan 95% van de Vooropleiding leerlingen vindt een plek op een van de volgende opleidingen:

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts
  • Frank Sanders Academie (academie voor musicaltheater)
  • Albeda Danscollege
  • Fontys Hogeschool voor de Kunsten
  • Nederlandse Musical Academie

In het werkveld zijn onze leerlingen o.a. terechtgekomen in shows als Soldaat van Oranje (Sophie Schut), Starlight Express (Dennis Spee, Erik van Hoof), Peppa Pig (Eva Jonker), A Chorus Line (Eline Voorn). Ook in televisieproducties zijn onze leerlingen te zien waaronder Spangas (Claudia Kanne, Sydney Tros), Brugklas (Sterre van Woudenberg), New Musical Star (Maurits ten Thije), De Eindmusical (Valerie Oudbier, Lotte Adema, Yvana Soer).

Talenten uit een andere woonplaatsen zijn ook van harte welkom! Voor geïnteresseerden die niet uit Apeldoorn komen geldt er een kortingstarief als er minder lessen worden gevolgd (bijvoorbeeld door reisafstand of omdat er lessen in de eigen woonplaats worden gevolgd). We verwelkomen jaarlijks leerlingen op de Vooropleiding uit o.a. Arnhem, Deventer, Zwolle en Zutphen.