Stichting Leergeld Apeldoorn Voorst

Voor wie?
Stichting Leergeld Apeldoorn Voorst richt zich op kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders een laag inkomen hebben en daarom de kosten van sport, muzieklessen, dansen, schoolexcursies e.d. niet of met moeite kunnen betalen. Het gezin moet wonen in de gemeenten Apeldoorn of Voorst.

Hoe werkt het?
Na de inschrijving en acceptatie bij Leergeld en Tim Koldenhof Producties worden de kosten van de cursus verdeeld, een deel betaalt Leergeld, hoeveel precies is niet in het algemeen te zeggen omdat dit afhangt kosten van de cursus en ook van de leeftijd van het kind of jongere. Het gedeelte van de kosten wat boven het maximum uitkomt betalen de ouders zelf.

Neem voor meer informatie contact op met Stichting Leergeld Apeldoorn Voorst:
E-mail: leergeldapeldoornvoorst@live.nl
Telefoon: 085-0471774 (lokaal tarief)

 

Artikel uit de Stentor
Apeldoornse Rishanthalia (10) danst dankzij Stichting Leergeld
Rishanthalia Witteling (10) heeft een droom. Dansen als prima ballerina. Om die droom waar te maken, moet ze nu al flink trainen. En aan de lessen hangt een prijskaartje. Dankzij Stichting Leergeld kan ze haar droom blijven najagen.

Rishanthalia danst al sinds haar derde. ,,Op die leeftijd hield ik al van klassieke muziek. Als ik niet meer zou kunnen dansen, zou ik heel verdrietig zijn.” Rishanthalia’s dansdroom wordt grotendeels betaald door vrijwilligersorganisatie Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Deze week is het De Week van het Geld. Ook basisschool De Diamant in de wijk Zuidbroek doet daaraan mee. Als ambassadrice van stichting Leergeld heeft Rishanthalia samen met wethouder Johan Kruithof woensdagochtend voorlichting gegeven.

Stichting Leergeld heeft een spreekbeurtpakket ontwikkeld, waarmee kinderen meer over geld leren. ,,Wij willen alle kinderen mee laten doen. Dat is ons motto en de reden dat we hier op school zijn”, zegt Hiske van den Heuvel, voorzitter van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst.

Leergeld ondersteunt kinderen van minima-gezinnen. ,,Wij betalen bijvoorbeeld het lidmaatschap voor een sportclub, maar we kunnen ook een fiets geven aan een kind dat er geen heeft. Wij helpen nu 1.300 Apeldoornse kinderen en daar willen we er dit jaar 2.000 van maken. Veel ouders weten niet van ons bestaan, of melden zich niet uit schaamte.” Ook om deze reden heeft Leergeld het spreekbeurtpakket ontwikkeld.

Stichting Leergeld betaalt voor een groot deel de vooropleiding zang en dans van Rishanthalia bij Tim Koldenhof Producties. Rishanthalia’s moeder, Stephanie Witteling, is heel trots op haar dochter. ,,Twee jaar geleden heb ik hulp gevraagd bij Stichting Leergeld. Ik vond het een grote stap, maar er ging een knop om. Ik schaam me er niet meer voor en vind dat niemand dat hoeft te doen.”

Tim Koldenhof ProductiesStichting Leergeld Apeldoorn Voorst