Tim Koldenhof Producties wilt u graag de volgende workshops aanbieden op uw school of in een van onze studio’s in Apeldoorn; in zowel het basis- als middelbaar onderwijs geven wij workshops. Deze bieden wij op maat aan, daarom zijn de workshops bijvoorbeeld geschikt voor zowel groep 7/8 als 6VWO. Er zijn meerdere mogelijkheden, denk hierbij aan een eenmalige gastles of een traject van meerdere lessen als aanvulling op het vak CKV of muziektheater. De workshops worden altijd  gegeven door ervaren acteurs/artiesten/docenten die zelf nog werkzaam zijn in de film- en televisiebranche waardoor zij een nauwe aansluiting hebben op de doelgroep.

Filmworkshop

Deel1

Films als Spijt! en Achtste groepers huilen niet, en series als GTST of SpangaS zijn ontzettend populair onder kinderen en jongeren. Vandaar dat het enthousiasme altijd groot is als we de filmworkshop komen geven. In deze lessen gaan de leerlingen op een niet-alledaagse manier aan de slag. Met de camera nemen we de leerlingen op, individueel en groepsgewijs. We leren ze naar zichzelf en elkaar te kijken, op een respectvolle manier. Naast oefeningen om de leerlingen vertrouwd te laten raken met de camera, werken we aan het spelen van emoties en korte filmscènes. Deze kunnen vooraf ingestudeerd zijn. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Het verschil tussen acteren op toneel en acteren voor t.v./ film
  • Hoe leer ik een script?
  • Hoe speel ik geloofwaardig (een personage)?
  • Hoe wordt een scène opgenomen (verschillende camerapunten)
  • Improviseren
  • Scènes maken

Wij geven de filmworkshops door heel Nederland.

Deel2

Enkele reacties:
Al enkele jaren biedt de KSG de 3e klassen havo/(t)vwo een kort filmproject aan van Tim Koldenhof Producties, verzorgd door Joji Na. Leerlingen maakten kennis met acteren voor de camera. Ze werden uitgedaagd om op een andere manier naar zichzelf en klasgenoten te kijken en samen te werken. Na info over acteren en filmsets werden de leerlingen individueel uitgenodigd om zichzelf voor te stellen voor camera, net als op de casting. Daarna werd het materiaal terug bekeken op een tv scherm. Er werd in groepjes gewerkt aan emoties, concentratie, het spelen van korte improvisaties, camera technieken en het maken van een cliffhanger. Alle opnamen werden direct terug gekeken en besproken.  “Ik heb gezien dat deze workshop voor de groepsbinding in een klas zelfs meerwaarde oplevert. Leerlingen wordt geleerd op een respectvolle manier naar elkaar te kijken. Onvermoede talenten worden ineens zichtbaar en (zelf)vertrouwen groeit. Langzaamaan kruipen leerlingen uit hun schulp en laten zichzelf zien aan hun klasgenoten. Dat lukt alleen in een setting die veilig is en Joji weet dat heel goed te creëren.”
– Monique Wilke, kunstcoördinator KSG Apeldoorn

”In het kader van de CKV-uren hebben de leerlingen van de Ambelt een korte film gemaakt  onder leiding van Joji, werkzaam bij Tim Koldenhof productie. Na verschillende acteerlessen schreven de leerlingen zelf een script en tekenden ze een bijbehorend storyboard. Dit alles werd met behulp van een professionele cameraman opgenomen. Het resultaat was verrassend origineel. Met de inspirerende lessen werd de creativiteit van onze leerlingen optimaal aangesproken. We zien zeker uit naar een vervolg van dit project.”
– Teunie Bastiaan, Ambelt
Stentor_10-03
Tim Koldenhof producties verzorgd al zo’n vijftal jaren workshops en lessen op onze vestiging Cortenbosch  VMBO van Veluws college. Of het nu grote klassen zijn , of plusklassen, zij leveren briljant maatwerk. Iedere keer weer verrassend en passend! Joji verzorgt de lessen op een zeer empatische en aansprekende  manier, en pedagogisch weet hij een veilig klimaat te scheppen. Onlangs kwam hij aan met de hoofdrolspeler  Robin Boissevain (David) uit de film SPIJT, (boekverfilming van Carry Slee). Robin verzorgde een super workshop op school, een onvergetelijke les voor onze leerlingen. Voor onderwijs uitermate aan te bevelen!
– Gilian de Vries, theaterdocent Veluws College

11745728_997405463611367_4811885069181872194_n

Dansworkshop

Wij geven op het gebied van Hip Hop, Breakdance en Streetjazz dansworkshops in het onderwijs.
Hip Hop: Tijdens de workshop gaan de leerlingen, na een korte warming-up, aan de gang met de basis van bewegingen en danspassen uit de Hip Hop.
Breakdance: Gaat het bij Hip Hop vooral om de danspassen, bij Breakdance komen daar de zogenaamde tricks bij; footwork (vanuit de hurken), powermoves en freezes. Na een korte warming up maken de leerlingen kennis met deze onderdelen. De les wordt altijd afgesloten met een zogenaamde battle. De leerlingen dagen elkaar uit en laten hun beste moves zien. De leerlingen wordt gevraagd elkaar aan te moedigen en respect te hebben voor wat iemand laat zien.
Streetjazz: In de dansworkshop Streetjazz kan een breed aspect van dansstijlen aan bod komen: Hip Hop, Jazzdans, Showdans, enzovoort. Na de warming up kan er in één van deze stijlen verder worden gewerkt of alle dansstijlen kunnen in de les worden verweven.
De aangeleerde basisdanspassen worden tot een korte choreografie in elkaar gezet. Na één les kan al een heel leuk eindresultaat ontstaan. In een reeks van lessen kan zo’n choreografie verder uitgewerkt worden tot een complete dans.

4

Zangworkshop

Je stem is erg persoonlijk en daardoor kan zingen nogal spannend zijn, gelukkig wordt het in no-time minder spannend als je je eigen stem beter leert kennen. Dat doe je tijdens een workshop pop-zang door middel van ademoefeningen en technische tips. De leerlingen werken altijd aan een hit van dit moment. Hoe kun je die het beste zingen? En wat doen bekende zangers om het zo lekker te laten klinken? Als de hele groep zingt geeft dit snel een goed resultaat.
Het is mogelijk om eenmalig een zangworkshop te volgen, maar als er sprake is van een langer traject werken kunnen we ook werken aan ‘podiumpresentatie’. Hoe sta je er bij een optreden bij? En hoe voel je je zelfverzekerd?
Na een zangworkshop hebben de leerlingen niet alleen nieuwe liedjes op hun repertoire, maar zullen ze zien dat ze veel beter kunnen zingen dan ze zelf misschien dachten.
De filmworkshops geven wij normaliter in een blokuur, de dans- en zangworkshops geven wij ook in een uur. De workshops zijn een aanvulling op het vak CKV of muziektheater. Er kan ook een combinatie van bovenstaande workshops worden gemaakt.

Het is mogelijk om met de cultuurkaart te werken. Voor informatie over onderwijsworkshops en beschikbaarheid kunt u contact opnemen met Eva Appelman via eva@timkoldenhof.nl.

Tim Koldenhof ProductiesOnderwijs