Dans2Dansen kan op elke leeftijd, toch? Je bent nooit te jong om te beginnen, of… te oud om te stoppen. Ben je 2 of 80, als jij een beat hoort ga jij los op de dansvloer!
Voor de allerkleinsten wordt er spelenderwijs en in een thema de basis voor dans gelegd in onze peuter- en kleuterlessen.
Zodra een leerling op de basisschool naar groep 3 gaat, kun je uit verschillende stijlen kiezen! Wat dacht je van:
– Ballet
– Pop-Show Dans
– Modern
– Breakdance
– Tap
– HipHop
Bij elke dansstijl staat plezier en ontwikkeling centraal! Een les bestaat uit een mix van spierversterkende- en souplesseoefeningen, techniek en het aanleren van dansen. In elk blok wordt er gevarieerd in muziekkeuze. Zo wordt er in de klassieke balletles niet alleen gedanst op pianomuziek, maar wordt er ook gebruik gemaakt van bekende filmmuziek. In de pop-show dansles en hiphoples staat de hippe en hedendaagse muziek centraal, passend bij de leeftijd. Hoe ouder een leerling wordt, hoe meer je wordt uitgedaagd in de lessen. Ook zijn er selectieklassen als je nét dat beetje extra uitdaging zoekt.

Reeksen
Onderaan deze pagina is het rooster betreft de reeksen te zien. Reeksen bestaan uit een cursus van zes lessen, deze worden op de volgende momenten gestart:
Reeks 1: Week van 3 september t/m week van 8 oktober
Reeks 2: Week van 29 oktober t/m week van 3 december
Reeks 3: Week van 7 januari t/m 11 februari
Reeks 4: Week van 4 maart t/m 8 april
Reeks 5: Week van 15 april t/m 27 mei
Reeks 6: Week van 3 juni t/m 8 juli

Presentaties en eindshows
Het seizoen wordt afgesloten met eindvoorstellingen. Voor deze grote en professionele eindshows dient het publiek een ticket te kopen.

Pop-Show Dans
Zoals de naam al zegt, in deze lessen wordt gedanst op muziek uit de pop en de show wereld!
In de lessen voor groep 3/4 basisschool gebeurt dit allemaal nog heel spelenderwijs. De oefeningen worden in spelletjes en leuke opdrachten verpakt en de dansen sluiten goed aan bij de leeftijd. Ook voor deze leeftijd komt de basis van de danstechniek aan bod; tendu, plié, buikspieren, enzovoort.
In de lessen voor groep 5/6 en voor groep 7/8 wordt de opbouw van een volwassen les gevolgd: warming up, technische oefeningen, oefeningen door de zaal en verschillende choreografieën. Uiteraard wordt de muziekkeuze en de hoeveelheid stof en het niveau aangepast bij de leeftijd.Dans
Vanaf 12+ worden de pop-show danslessen langer en kan de oefenstof uitgewerkt worden. Het passenmateriaal wordt ingewikkelder, de sprongen moeilijker, het draaien sneller,enzovoort. De stijlen worden uitgebreid: mooie adagio’s op ballads, modern jazz combinaties, up tempo choreografieën.
Vanaf groep 5/6 kan je, op advies van de docent, doorstromen naar de A klassen. De lessen worden op een hoger niveau aangeboden. Ben je 18+ en een beginner? Dan kan je ook bij ons gaan starten met de pop-show danslessen. We hebben een speciale instroomgroep! Voor mensen van 25+ is er een dance mix les: een lekkere dansles, waarin verschillende stijlen aan bod komen. Speciaal voor iedereen die wil werken aan zijn conditie en spierenstelsel en een sportschool wel héél saai vindt!

Klassiek ballet
De klassieke lessen op onze school zijn gebaseerd op de Vaganova techniek.
Al vanaf groep 3 op de basisschool leer je de beginselen van de plié, de tendu, de jeté, de retitré enzovoort. Hoe ouder je wordt hoe verder het passen materiaal wordt uitgebreid en hoe hoger je je benen gaat heffen. Deze verdieping wordt doorgezet in de A-klassen. Vanaf groep 7 en 8 op de basisschool heb je al een bijna volledige klassieke balletles en daarna worden de bewegingen steeds ingewikkelder en de danscombinaties steeds langer. Je leert de beginselen van het draaien van pirouettes en de grote sprongen door de zaal. Vanaf 12 jaar mag je op advies van de docent ook spitzenlessen gaan volgen. Het dansen op de punten van je tenen. Vanaf 18 jaar kan je op hoog niveau een klassieke les volgen. De bewegingen worden moeilijker, sneller, hoger.

Moderne dans
Deze dansstijl bieden we aan vanaf groep 7/8. Moderne dans is eigenlijk de meest vrije dansstijl. Elke vorm van muziek kan gebruikt worden maar je kan ook dansen op stilte, gesproken woord of geluiden zoals het ruisen van de zee. Na een warming up en technische oefeningen werk je aan de zogenaamde “travel”, het dansen door de zaal. Een belangrijk onderdeel is het grondwerk. Zowel liggend en zittend worden vele oefeningen doorgenomen. Tot slot een of meer choreografieën.
Vanaf 12 jaar worden de oefeningen sneller, de sprongen hoger, de gedraaide bewegingen moeilijker. Het grondwerk krijgt meer rolbewegingen. Na een cool down is de les afgelopen, je bent weer een hele ervaring rijker!

Tapdans
Tapdans wordt in verschillende stijlen aangeboden: De Amerikaanse tap en de Ierse tap. Vanaf 10 jaar kun je al komen tapdansen. Je begint met de basistechnieken zoals de toe tap, de heel tap, de stamp, de shuffle en het begin van de time step. Hoe verder je komt, hoe sneller de taps worden. Het tempo wordt opgevoerd, er komen meer bewegingen bij, ook met de armen en de rest van het lichaam. Of het nou Iers is of Amerikaans, de voeten gaan steeds sneller, de choreografieën langer en ingewikkelder.

Peuterdans & Kleuterdans
In een les van 45 minuten genieten deze jonge kinderen van vele spannende avonturen. De sprookjeswereld, de dierenwereld, de seizoenen, de zee, het bos, alles kan in deze lessen. De muziek neemt de kinderen mee op avontuur.
Het allereerste begin van de echte danslessen wordt ook al geoefend: de studio met een balletbarre, de spiegel, het bewegen door de ruimte, het strekken en buigen van de benen en de voeten, rechtop staan, elegant en ook soms stoer. Het kan alle kanten op zodat deze jonge kinderen al een goed beeld krijgen van de lessen die ze kunnen gaan kiezen zodra ze in groep 3 zitten.

Hiphop
Deze dansstijl is een dansvorm uit de Urban stijl. De naam Urban zegt het al: uit de stad, van de straat, stoer! Met sportschoenen en stoere kleding aan ga je aan de gang met de typische hiphop bewegingen. De jonge hiphoppers uit groep 3/4 en groep 5/6 werken vooral op de zogenaamde beat uit de muziek. Vanaf groep 7/8 worden de stijlen uitgebreid: het wordt meer lyrical, ofwel de danspassen horen bij de tekst. Vanaf 12 jaar wordt dat steeds meer toegepast. De muziek én de tekst wordt geanalyseerd en daarop wordt een choreografie gemaakt. Soms maakt de docent ook gebruik van de zogenaamde poppin en lockin stijl (robot en zeer snelle armbewegingen) en zelfs het typische urban floorwork komt aan de orde!

Breakdance
Deze dansstijl is een dansvorm uit de Urban stijl. De naam Urban zegt het al: uit de stad, van de straat, stoer! Met sportschoenen en stoere kleding aan ga je aan de gang met de typische breakdance bewegingen. Je leert belangrijke basispassen. Daarnaast zijn de zogenaamde freestyles en battles erg belangrijk. Freestylen doe je meestal in een kring. De danser bevindt zich in het midden van de kring en doet zijn of haar ding op de muziek. Geen voorbedachte routines of stapjes, maar pure improvisatie. Ritmegevoel en muzikaliteit zijn hierbij van groot belang. Het battlen is ook een vorm van freestylen, maar daarbij daag je de andere danser uit. Je wilt laten zien dat je beter bent, dat je de danser tegenover je wilt overtreffen. Zowel in breakdance als hiphop worden steeds meer acrobaat- en turnachtige moves toegepast. Tricks als salto’s, sprongen en handstanden komen in deze lessen aan bod.

Rooster Reeksen

Dinsdag
Breakdance (reeks) 18:00 – 19:00 uur 8+ € 50,00
Choreo-class (reeks) 19:30 – 20:45 uur 12+ € 62,50
Choreo-class (reeks) 20:45 – 22:00 uur 18+ € 75,00
Woensdag
Clipdance (reeks) 15:30 – 16:30 uur 6 tot 9 jaar € 50,00
Vrijdag
Kleuterballet (reeks) 13:30 – 14:15 uur 4 en 5 jaar € 40,00
Zaterdag
Zingen & Swingen (reeks) 10:30 – 11:15 uur 4 en 5 jaar € 40,00
Dansmix (reeks) 08:30 – 09:30 uur 6 en 7 jaar € 50,00
Dansmix (reeks) 09:30 – 10:30 uur 8 en 9 jaar € 50,00

Tim Koldenhof ProductiesDans