We geven acteerles aan kinderen, jongeren en volwassenen op verschillende niveaus. Je kunt bij ons terecht als je net begint. Als je wat meer ervaring hebt zijn er de A-klassen, waar je ingedeeld wordt op positief advies van je docent. Kinderen en jongeren die willen doorstromen naar een vakopleiding kunnen terecht op onze vooropleiding. Uiteraard kun je een proefles volgen om te kijken of je acteren leuk vindt. Aan het begin van het jaar gaan we eerst op zoek naar de juiste groepsdynamiek. Juist als je elkaar vertrouwt kun je ver komen, want acteren is een kwetsbaar iets. Spelplezier staat voorop. Dat is de basismotivatie om te gaan acteren, je moet het vooral leuk vinden om je te verplaatsen in uiteenlopende situaties en personages. De groepen zijn klein, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en feedback.

Kinderen
Bij de jongste kinderen gaat het vooral om de basisprincipes zoals concentratie, samenwerken en het inzetten van je fantasie. Ook focussen we ons op het openzetten van je zintuigen: voelen, kijken, horen, ervaren.

Jongeren
Bij de jongeren is er meer ruimte voor verdieping. Iedereen heeft een andere persoonlijkheid en juist bij acteren is dat heel fijn. Elke speler heeft verschillende kwaliteiten zodat we van elkaar kunnen leren. In deze lessen is er meer ruimte voor verdieping, zelfreflectie en elkaar feedback geven.

Volwassenen
Een oude hobby oppakken of lijkt het je leuk kennis te maken met acteren? In de beginnerscursus (10 weken) kun je kennis maken met de verschillende facetten van acteren. De lessen voor gevorderden zijn doorlopend.

Een aantal elementen die altijd in de acteerlessen terugkomen zijn:
– Improviseren
– Elementair spel
– Concentratieoefeningen
– Emoties
– Het werken met teksten
– Theatermaken
– Personages
– Geloofwaardigheid

Film
Je kunt ook specifiek kiezen voor de richting film. Hier ligt de nadruk meer op het acteren voor de camera. Denk hierbij aan commercials, film en televisie. Het seizoen wordt afgesloten met het maken van een korte film, die in première gaat in de bioscoop.

Kijklessen
In de week vóór de voorjaarsvakantie is iedereen welkom om bij alle lessen te komen kijken.

Presentaties en eindshows
Het seizoen wordt afgesloten met eindvoorstellingen. Voor deze grote en professionele eindshows dient het publiek een ticket te kopen.

Tim Koldenhof ProductiesLesaanbod Acteren