Acteren
We geven acteerles aan kinderen, jongeren en volwassenen op verschillende niveaus. Je kunt bij ons terecht als je net begint. Maar als je al wat meer ervaring hebt zijn er selectieklassen.
Aan het begin van het jaar gaan we eerst op zoek naar de juiste groepsdynamiek. Elkaar vertrouwen is belangrijk, want acteren is een kwetsbaar iets. Je leert jezelf en elkaar goed kennen. Spelplezier staat voorop. Je moet het vooral leuk vinden om je te verplaatsen in uiteenlopende scènes en personages. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en feedback. Bij de jongste kinderen gaat het vooral om de basisprincipes zoals concentratie, samenwerken en het inzetten van je fantasie. Ook focussen we ons op het openzetten van je zintuigen: voelen, kijken, horen, ervaren. Bij de jongeren en volwassenen is er meer ruimte voor verdieping. Iedereen heeft een andere persoonlijkheid en juist bij acteren is dat heel fijn. Elke speler heeft verschillende kwaliteiten zodat we van elkaar kunnen leren. Ben jij goed in het spelen van dramatische situaties of ben je de komische noot? Is improviseren meer jouw dingen, of het leren van teksten?
Een aantal elementen die altijd in de acteerlessen terugkomen zijn:
– Improviseren
– Elementair spel
– Concentratieoefeningen
– Emoties
– Het werken met teksten
– Theatermaken
– Personages
– Geloofwaardigheid

Film
Heb je lef en ben je niet bang om jezelf terug te zien op beeld? Acteren voor de camera is een aanrader als je gek bent van series, films en commercials! De les is een combinatie van spel- en cameratechnieken. Aan het begin van het jaar gaan we eerst op zoek naar de juiste groepsdynamiek. Juist als je elkaar vertrouwt kun je ver komen, want acteren is een kwetsbaar iets. Spelplezier staat voorop. We gaan daarnaast ook aan de slag met verschillende scènes, filmdialogen en scripts. Er is veel ruimte is voor persoonlijke aandacht, feedback en eigen inbreng. Het seizoen wordt afgesloten met het maken van een korte film, en natuurlijk een première!

Acteren Productie
Heb je tenminste een jaar in de selectieklas acteren gezeten, of heb je elders ervaring opgedaan? Dan is acteren productie wellicht wat voor jou!
Je werkt in acteren productie met een bestaand script aan twee producties. Van september t/m januari en van februari t/m juni. Aangezien je al een goede basis hebt, kun je je in acteren productie focussen op tekstinterpretatie en het inleven in je personage.
* Deze les geldt ook als keuze vak voor de Vooropleiding Theater 1 en 2.

Presentaties en eindshows
Het seizoen wordt afgesloten met eindvoorstellingen. Voor deze grote en professionele eindshows dient het publiek een ticket te kopen.

Tim Koldenhof ProductiesActeren & Film